KKTC GündemiManşet

Yılmaz: Kıbrıslı Türkler, haksız ve insanlık dışı tecrit altında

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin başta Gazze olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında sürdürdüğü katliam ve insan hakları ihlalleri dolayısıyla hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Yılmaz, Kamerun’un başkenti Yaounde’de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 50. Dışişleri Bakanları Konseyi (DBK) Genel Kurulu ve İİT Cammu-Keşmir Temas Grubu Toplantısında katılımcılara hitap etti.

Mescid-i Aksa’ya yönelik provokasyonların yoğunlaştığı bir zamanda toplanıldığına dikkati çeken Yılmaz, İİT’nin kutsal mekanları saldırılardan korumak için kurulduğunu hatırlatarak, Teşkilatın kuruluş ve varoluş nedeninin her zaman hatırlaması gerektiğini dile getirdi.

Yılmaz, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın 15 Ağustos’ta TBMM’de yaptığı konuşmasına değinerek, “Başkan Abbas’ın TBMM’deki hitabında, hayatlarımızın Gazze’deki çocuklardan daha değerli olmadığını vurgulaması anlamlıydı. Bu hepimiz için bir uyanış çağrısı olmalı.” ifadelerini kullandı.

“KIBRISLI TÜRKLER, HAKSIZ VE İNSANLIK DIŞI TECRİT ALTINDA ACI ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR”

Kıbrıs Türkleri ve Batı Trakya Türk Azınlığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, Müslüman Kıbrıs Türk halkının onlarca yıldır kendilerine dayatılan haksız ve insanlık dışı tecrit altında acı çekmeye devam ettiğini, Müslüman kardeşlerini, Kıbrıs Türk halkının doğal haklarını yeniden teyit etme ve onlarla doğrudan temas kurma çağrısı yaptı.

Yılmaz, “İİT, Batı Trakya Türk Azınlığı ve On iki Adalar’daki Türk Toplumu ile dayanışma göstermelidir.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu