KKTCKKTC GündemiManşet

Taçoy: Üstel seçimsiz kurultay yapılmasını talep etti

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Taçoy, adaylık kararında herhangi bir değişiklik söz konusu olmadığını belirterek, kurultaya yönelik “müdahale davetleri”nin son günlerde arttığına işaret etti.
Taçoy, tv2020’de katıldığı programda Özlem Çimendal’ın UBP kurultayına yönelik sorularını yanıtladı.
Sözlerine demokrasiye olan inancını yineleyerek başlayan Taçoy, aday olduğunu bir yılı aşkın bir süredir dile getirmekte olduğunu anımsattı ve bu kararında herhangi bir değişiklik olmadığını vurguladı.
Taçoy, son bir yıldır adaylıktan geri çekilmesi için dolaylı yoldan girişimler yapıldığını ifade ederek, Başbakan Üstel’in Ankara ziyaretlerinde dile getirdiği tüm taleplerden haberdar olduklarını söyledi.
Ülkeye gerçekleşen ziyaretlerde Üstel’in “seçimsiz” bir kurultay yapılması için talepleri olduğuna işaret eden Taçoy, bu taleplerin gerek Türkiye gerekse ülkede çeşitli çerçevelerde gerçekleşmiş olduğunu ifade etti.
Hasan Taçoy, Üstel’in göreve bir defalığına “abi” olarak gelmek istediğine değinerek, “bir defası da bitmiştir” dedi.

Bundan sonrasının tamamen demokratik kriterler çerçevesinde gerçekleşmesi gerektiğine vurgu yapan Taçoy, “müdahaleyle bir şey olmayacağını hep söylemişimdir. Sen müdahaleyi çağıran taraf olmamalısın. Demokrasiye inancın olmalı. Sayın Başbakan kendisi bir çok olaya müdahil olmuştur. Bunu da herkes biliyor” dedi.
Taçoy, önceki kurultaya ilişkin olarak “çekildi” söylemlerinin yanlış olduğuna da işaret ederek, “ilk turu benden 400 oy farkla önde tamamlayan Sayın Sucuoğlu çekilme kararı açıklayınca hazıra konumuş olmamak için ben de ikinci tura devam etmedim” açıklamasında bulundu.
Yaşanan son gelişmere ilişkin olarak, Kutlu Evren ve Olgun Amcaoğlu ile henüz görüşme imkanı bulamadığını ifade eden Taçoy, “kendileri ile mutlaka görüşeceğim. Aday olup olmama kendi kararlarıdır, benim buna müdahalem söz konusu olamaz” dedi.
“Sayın Başbakan’ın yaptığı işlerde telkin için veya halkın kararını değiştirmek için, halka kendisini daha yüksek gösterebilmek için bazı şeylere tevessül etti. ‘Ben tek başıma gireceğim, herkes geri çekilecek’ , ‘ben gittim konuştum, herkesi geri çektireceğim’ gibi şeyler. Ben şundan adım gibi eminim ki, TC üst makamlarının bu yaşanan olaylardan haberi bile yoktur” şeklinde konuşan Taçoy, kurultayda başkanlık seçiminin mutlaka yaşanacağını vurguladı.
Taçoy, kararı demokrasinin vereceğinin altını çizerek, hileye veya başka şeylere tevessül edilmesi halinde ise son kararı halkın vereceğini söyledi, benzer örneğin daha önceden yaşanmış olduğunu hatırlattı.
“bu dersi daha önce yaşadık, bu filmin daha farklı bir versiyonunu ben izledim” diyen Taçoy, partinin demokratik kriterlerinin aşılması halinde halkın demokratik kriterlerine boyun eğmek durumunda kalınılacağını kaydetti.

Bunun herkes tarafından bilinmesi ve kabul edilmesi gerektiğinin altını çizen Taçoy, “yaptığınız yanınıza kalmaz” dedi.
Ulusal Birlik Partisi’nin milli değerlere sahip insanlar tarafından kurulmuş, o ruhu temsil eden bir parti olduğunu ifade eden Taçoy, “bu ruh bugün yaşandığı şekliyle değildir. UBP’nin kuruluş sebebi, birileri bu parti üzerinde keyif yapacak, zengin olacak mantığından aridir. Hiç kimsenin kendi malı sanmasın, bu parti hepimizin malıdır, halkın malıdır, devletin malıdır. Devlete sahip çıkan ruha sahip tek siyasi oluşumdur” şeklinde konuştu.
“UBP’li gerektiği zaman ders vermesini bilir” diyen Taçoy, parti tabanının gerek kurultayda gerekse genel seçimde gereken dersi vereceğinden kimsenin şüphe etmemesi gerektiğini söyledi.
Hasan Taçoy, halka her zaman güvendiğini ve güvenmeye de devam edeceğini dile getirerek, sonucun bir ders niteliğinde olacağından emin olduğunu belirtti.
Gazeteler yansıyan UBP kurultayına ilişkin olan ve Üstel’in dördüncü çıktığı anketlere de değinen Taçoy, “adam kendi şansını yükseltmek için, kazanma şansını yükseltmek için bazı gayretler içerisinde. Rakipleri eleyerek, farklı şekillerde elimine ederek şansını artırmak istiyor. İki adaylı yarışta şansını yüzde 50 – 50 olarak görüyor ve bunu yaratmaya çalışıyor. Bunu yaparken de koltuğun ağırlığını, başbakan koltuğunun ağırlığını hissettirmeye çalışıyor” dedi ve Üstel’e canlı yayında tartışma çağrısı yaptı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu