KKTCManşet

Kürşat: Süt Kurumu hükümet tarafından batırılmaya çalışılıyor

“Süt Kurumu’nda yönetim zafiyeti var”

CTP Milletvekili Fide Kürşat meclis genel kurulunda yaptığı “Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi kurumunda neler oluyor?” konulu güncel konuşmasında, Süt Kurumu’nun hükümet tarafından batırılmaya çalışıldığını savunarak, Süt Kurumu’nun yapısı ve görevlerine değindi.

Çiğ sütün üreticilere kayıtsız gittiğini dile getiren Kürşat, bu konunun çok ciddi olduğunu ve sütün taşınmasında halk sağlığı açısından çok hassas olduğunu kaydetti.

Kaçak imalathanelere ulaşan sütlerin çok tehlikeli olduğunu dile getiren Kürşat, Veteriner Dairesi’ndeki hayvan kayıtlarına bakılarak her üreticinin verebileceği sütün kontrol edilebileceğini ve gerekenin de yapılması gerektiğini belirtti.

Kendisinin görevde olduğu dönemde online süt takip otomasyon programının hazır hale getirildiğini dile getiren Kürşat, tüm sistemin hazır olmasına rağmen yaklaşık 5 yıldan beri bu sisteme henüz geçilemediğini söyledi ve Süt Kurumu’nun artık çağ dışı yöntemlerden vazgeçip, bu sistemi uygulaması gerektiğini söyledi.

Kurumda yönetim zafiyeti olduğunu savunan Kürşat, kurumun web sitesinin 2019 yılında kaldığını ve gerekli bilgilendirmelerin yapılmadığını kaydetti.

Satılan sütlerin ne kadarının teminat altında olduğunu soran Kürşat, kurumun yüzde 10’luk payının nasıl dağıtıldığını ve siyasetin neresinde olduğunu sordu.

Süt Kurumu’nun artık kendi kendini idare edemeyecek bir duruma geldiğini savunan Kürşat, üreticilerin artık süt bedellerini ne gün alacakları konusunda ciddi endişeler yaşadıklarını kaydetti.

Süt Kurumu’nda 27 kadrolu personel bulunduğunu dile getiren Kürşat, kuruma son dönemlerde partizanca istihdam yapılmaya çalışıldığını söyleyerek, bu yılki bütçe içerisinde düzenlemeye giderek tüm personeli kıdemli ve yönetici pozisyonuna oturulmaya çalışıldığını kaydetti.

Kurumun böyle bir yapıda kapasitesi olmadığını söyleyen Kürşat, bu konuda ilgili bakanı uyardı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu