Emin YazıcıGündemManşet

İSİ-YAS ORTAK YASIMIZ

Acısıyla tatlısıyla 2023’ü geride bıraktık, demek isterdim lakin 2023 hem ülkemiz hem Türkiye hem de dünya için acılarla dolu bir yıl oldu. Tatlı anılar olduysa da acılarımızı unutturacak kadar tatlı olamadı. Gülüşlerimizde hep bir burukluk saklandı. Belki de hiçbir bayram, bu kadar buruk geçmedi.

Bilindiği üzere yeni yılın ilk günlerinde “Şampiyon Melekler” dahil 72 kişinin öldüğü İsi-Yas Oteli’ne ilişkin davanın duruşması için; aileler, avukatlar, bakanlar, milletvekilleri ve basın çalışanlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik kafile Kıbrıs’tan adalet için Adıyaman’a gitti.

Asrın depremi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin yavaş yavaş 1. senesine yaklaşırken İsi-Yas davası da belirsizliğini koruyor. Öyle ki Adıyaman’da, İsi-Yas Otel’e ilişkin 5’i tutuklu, 11 sanığın yargılandığı davanın  4’üncü günü, duruşmada dinlenen otel sahibi tutuklu sanık Ahmet Bozkurt,  kendisinin suçsuz olduğunu ileri sürerek “Eğer deprem 7,7 yerine 7,2 şiddetinde olsaydı otel yıkılmayacaktı.” dedi. Üstelik tüm bunları söylerken pişkin ve laubali tavırları orada bulunan aileleri son derece üzmüştür. Savunmada demek istiyor ki “Bir suçlu arayacaksak suçlu depremdir, ben suçsuzum.”  Tabii asıl neticeyi, olası bir erteleme olmazsa 26 Nisan’da Adıyaman adalet sarayında göreceğiz.

Hepimiz şunu biliyoruz ki ertelenen davanın sonucu ne olursa olsun giden canlar geri gelmeyecek, lakin orada bulunan adalet isteyen, özellikle Şampiyon Meleklerin ailelerinin hepsinin gözü yaşlı ve kalpleri buruk. Hangi ceza acaba kalplerinin burukluğunu ya da gözyaşlarının pınarını dindirebilir ki?  Tabii ki  kapanmayacak bir yara açıldı hatta yaradan öte, parça koptu her bir aileden.  İsi-Yas davasında alınacak karar doğrultusunda belki bir nebze de olsa adaletin bitmediğini, halen var olduğunu görmek istiyor aileler.   26 Nisan 2024 tarihine ertelenen dava sürecinde, bilirkişi raporlarının daha derinlemesine incelenmesi bekleniyor.

İSİ-Yas davasında bir kez daha gördük ki Şampiyon Melekler,  adalet  arayışının ortak adıdır;

Şampiyon Melekler, ortak yasımızdır;

Şampiyon Melekler, adaletin halen var olduğunu görebilmemiz için bir ışıktır.

Adalet arayışında olan Şampiyon Meleklerin aileleri yalnız değildir ve adalet yerini buluncaya kadar da sesimizi her platformda, her yerde yükseltmeye devam edeceğiz.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu