Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

Güney Kıbrıs Basın Özetleri

ALİTHİYA bugün sürmanşetten aktardığı haberinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Rum Lider Nikos Hristodulidis’e olayları görmezden gelen aşırı küçümseyici tavrını bırakması çağrısında bulunduğuna değiniyor.

Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde Kıbrıslı Rum ilişkilerinde değişimin olduğuna ve oluşan beklentilere rağmen Kıbrıs Sorunu’ndan uzaklaştıklarına değiniyor.

Haberin detaylarında Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un dün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldiği ve kendisine Rum Lider Nikos Hristodulidis’in mektubunda bir özel danışman atanarak AB’nin Kıbrıs Sorunu’na daha aktif şekilde müdahale etmesi talebinden bahsettiği aktarılıyor.

 

 

FİLELEFTEROS “Yeni başlangıç için köprüler” başlığını kullandığı manşet haberinde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis ile Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un aynı yeniden başlama yollarında olduklarına, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in süreci yeniden harekete geçirmek için hazır olduğuna ve Ankara’nın sondaj niyetine sözde dikkat edilmesi gerektiğine değiniyor.

Haberin detaylarında Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos ile New York’ta yaptıkları görüşmenin ardından Guterres’in de dikkatinin Ankara’ya çevrildiği, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Sorunu’na ilişkin müzakerelerin bir sonraki sürecini aktifleştirmek için hazır olduğu ve ayrıca dün Litvanya’nın başkent olan Vilnius’ta NATO Zirve Toplantısı çalışmaları çerçevesinde başbaşa görüşme gerçekleştiren TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis’in görüşmesinin olumlu bir havada olduğu aktarılıyor.

 

 

POLİTİS manşetten paylaştığı haberinde “Türk-Yunan ilişkilerinde yeni hareket” başlığını kullanarak dün Litvanya’nın Başkenti Vilnius’ta gerçekleştirilen TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis görüşmesinde Kıbrıs’a veya Kıbrıs Sorunu’na hiç mutlak bir değinme yapmadıklarına değiniyor.

Haberin detaylarında dün Litvanya’nın başkent olan Vilnius’ta NATO Zirve Toplantısı çalışmaları çerçevesinde başbaşa görüşme gerçekleştiren TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis’in görüşmesinde Kıbrıs Sorunu konusuna hiç değinilmediği, liderlerin iki ülke arasındaki problemleri çözmek için bir yol haritası çizdiği ve yakıcı Kıbrıs konusundan kaçındıkları ve Kıbrıs Sorunu olmadan Türkiye’nin AB ilişkilerinin ilerlemediği aktarılıyor.

 

 

HARAVGİ “Bankaların çıkarları ve kredi sahiplerinin hakları tartıda” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Rum meclisi genel kurulunda bugün kredilerin toplu elden çıkartılmasının yükü altında karar vereceğine değiniyor.

Gazete ön sayfadan paylaştığı başka bir haberinde Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten görüşmelerin yeniden başlaması için bir özel temsilci atanmasını talep ettiğine fakat Guterres’i ikna edemediğine değiniyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu