Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

Güney Kıbrıs Basın Özetleri

ALİTHİYA bugün manşetten aktardığı haberinde “Karışıklık, takipteki kredilerde de sorun” başlığını kullanarak Rum hükümeti eş yönetim partilerinin tekrar anlaşmada başarısız olduklarına değiniyor.

Haberin detaylarında dün Rum hükümeti ile eş yönetim partileri arasındaki tam anlaşmazlığın, Rum meclisi genel kurulunun ucuza satışlar ve takipteki kredilerin yönetimine ilişkin çerçeve önerileri hakkında kararının bir kez daha ertelenmesine yol açtığı aktarılıyor.

Gazete sürmanşetten aktardığı haberinde BM Genel Sekreteri Antonilo Guterres’in CB Ersin Tatar ile Rum Lider Nikos Hristodulidis’i görüşmeler için cesaretlendirdiğine değiniyor.

 

 

FİLELEFTEROS “Savaşı açık bıraktılar” başlığını kullandığı manşet haberinde ucuza satışlar için arka plan haftası olduğuna, Rum hükümetinin önlem paketini sunduğuna ve krizi şimdilik önlediğine değiniyor.

Haberin detaylarında dünkü ertelemeden sonra, teorik olarak koalisyon üyeleri tarafından hala desteklenen teklifin, borçluların temyiz hakkını tanımak için görüşülecek ve oylanacak olduğundan, gelecek Perşembe günü Rum meclisinde sert bir çatışmanın beklendiği aktarılıyor.

 

 

POLİTİS manşetten paylaştığı haberinde “Afik: KKTC’de Güney Kıbrıs’ın izni ile inşa ediyor” başlığını kullanarak oturma iznin Güney Kıbrıs’ta yenilendiğine ancak K.K.T.C. vatandaşlığına sahip olduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında Politis gazetesi tarafından ortaya çıkarılan yeni verilerin, şirketinin KKTC’deki topraklarda Rum mallarına yasadışı inşaat ve gayrimenkul satışının baş kahramanı olan İsrailli müteahhit Afik Yaakov’un Güney Kıbrıs’ta yasal oturma iznine sahip olduğunu gösterdiği aktarılıyor.

Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in tarafların girişimlerini beklediğine değiniyor.

 

 

HARAVGİ  “ ‘Yeniden ısıtılmış’ bir taahhüt paketi bahanesiyle ucuza satışlar için erteleme” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Rum meclisi genel kurulunun son oturumunda mahkemeye itiraz hakkının karara bağlanacağına değiniyor.

Haberin detaylarında iktidarı destekleyen partiler (DİKO, DİPA ve EDEK) ile birlikte görüşmenin ertelenmesi için oy kullanıldığı, ertelemenin gölgesinde toplu satışların olduğu, dün elektronik platformda 497 satış vakasının yayınlandığı ve harçlarda şeffaflık ve gerçeğe uygun değer üzerinden gayrimenkul takasının düzenlenmesi için iki kanun teklifinin kabul edildiği aktarılıyor.

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu