Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

Güney Kıbrıs Basın Özetleri

HARAVGİ bugün manşetten aktardığı haberinde “Bankaların ve borç alanların çıkarları tehlikede” başlığını kullanarak AKEL’in yaptığı açıklamada evlerin tükendiği bir dönemde taktiğe gerek olmadığını vurguladığına değiniyor.

Haberin detaylarında Rum hükümetinin önerilen yasayı bozma yöntemleri olduğu, ucuza satış sistemini bozmak istemediklerini söyledikleri, borçluların adalete engelsiz bir şekilde erişimine ilişkin yasa teklifinin bugün Rum meclisi genel kurulunda görüşüleceği, kanun teklifindeki yasal çerçevenin değiştirilmediği ve saat 16:00’da Rum meclisi önünde ucuza satışlara karşı protesto yapılacağı aktarılıyor.

 

 

ALİTHİYA  “Başsavcılık görev başında” başlığını kullandığı manşet haberinde Avrupa Komisyonu’nun Güney Kıbrıs’taki hukukun üstünlüğüne ilişkin raporunun bir başarısızlık olduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında Komisyon’un, Rum Başsavcılığı’nın bağımsızlığını ve hesap verebilirliğini güçlendirmek için, özellikle kovuşturma açmama veya kovuşturma yürütmeme olasılığına ilişkin dikkat çektiği ve Başsavcı’nın yani cumhuriyet savcısının ve devletin hukuk danışmanının yetkilerinin ayrılması konusuna özel atıfta bulunulduğu aktarılıyor.

 

 

FİLELEFTEROS manşetten paylaştığı haberinde “Kararın askıya alınması ve temyiz” başlığını kullanarak Rum Lider Nikos Hristodulidis’in zaman kazandığına, ve Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu ve AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu’ya doğru ilerlediğine ve satışın doğrulanmasının ardından Rum hükümetinin tekliflerinin onaylanması için yoğun bir arka planın olduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında Rum hükümetinin dün alelacele satışların yasal çerçevesine ilişkin bakanlar kurulunun aldığı kararlarla hem yurttaşların seferberliğini sağladığı, hem de borçluların ucuza satışların askıya alınmasını isteme hakkıyla ilgili tartışmalı yasa tasarısının yasalaşmasını şimdilik engellediği, ancak bu paketin kabul edilmesi için AKEL veya DİSİ’nin desteğine ihtiyaç olduğu ve Rum Lider Nikos Hristodulidis’in telefon aracılığı ile Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu ve AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu’dan destek isatediği aktarılıyor.

 

POLİTİS “Afik Group’un İskele’deki işgali için çanlar çalıyor” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Güney Lefkoşa tescilli şirketin faaliyetlerinin Rum hükümetinin mikroskobu altında olduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında Güney Kıbrıs Şirketler Tescil Mukayyitliği’nden alınan veriler göre, DANILEN LTD şirketinin BLUE ZONE B.V. şirketi olduğu ve sermayesinin %100 sahibinin, Hollanda Şirketler Mukayyitliği’ne göre K.K.T.C.’de inşaat yapan Afik Group şirketinin sahibi Afik Yaakov’a ait olduğu aktarılıyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu