Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

Güney Kıbrıs Basın Özetleri

POLİTİS bugün manşetten aktardığı haberinde “Güney Kıbrıs’taki bir şirketle, K.K.T.C.’de yasadışı olarak binlerce mülk inşa eden müteahhit” başlığını kullanarak İsrail üreticisinin Güney Kıbrıs Barolar Birliğine kayıtlı Fivos ve Hristos Kliridis hukuk bürosu ile bağlantılı olduğunun ortaya çıktığına değiniyor.

Haberin detaylarında K.K.T.C.’de inşaat yapan bir iş adamını, Güney Kıbrıs’ta bir şirketin kaydettirdiği ve işlemlerin de Güney Kıbrıs Barolar Birliği’ne kayıtlı Fivos ve Hristos Kliridis Hukuk Bürosu tarafından yapıldığı aktarılıyor.

 

 

HARAVGİ “Anlaşma-çerçeve olmadan Guterres danışman göndermiyor” başlığını kullandığı manşet haberinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in yaptığı açıklamada iki toplumun liderlerinin anlamlı diyalog için alan yaratması gerektiğini söylediğine değiniyor.

Haberin detaylarında yapıcı diyaloğun devam eden yokluğu, bölünmenin devam etmesine ve genişlemesine neden olduğu, her iki tarafın da BM Barış Gücü Askeri (UNFICYP) tarafından ara bölgenin sınırlandırılmasına saygı duymalı ve buna uyması gerektiği, ABD ve NATO’nun, Türkiye’nin Kıbrıs’a yönelik iddialarını desteklediği ve Rum DİB’nın bunu izlediklerini söylediği aktarılıyor.

 

 

ALİTHİYA manşetten paylaştığı haberinde “Guterres tarafından boşaltma” başlığını kullanarak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Rum Lider Nikos Hristodulidis’in bir Avrupa elçisi için inisiyatifine herhangi bir atıfta bulunmadan, önemli inisiyatiflerin alınması gerektiğini belirtmekte olduğuna ve bir BM elçisinin atanmasına atıfta bulunduğuna ve Guterres’in hizmet raporunda bu tür eylemlerin, yani kendi elçisinin atanmasının, nihayetinde uzlaşma müzakerelerine giden yolu çizebilecek bir diyalog dinamiği yaratmak için hayati önem taşıdığını belirttiğine değiniyor.

 

 

FİLELEFTEROS “Ucuza satışlarda ateşkes anlaşması” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Rum Lider’in önelmler paketi kabul edilene kadar 350 bin Euro’ya kadar olan konutlar için bankaların ve şirketlerin onayını aldığına değiniyor.

Haberin detaylarında Rum Lider Nikos Hristodulidis’in bankaların ve kredi yönetim şirketlerinin önümüzdeki birkaç ay içinde 350 bin Euro’ya kadar olan ana konut satışlarından kaçınma onayını almasıyla dün öğleden sonra Rum Başkanlık Sarayı’nda kredi sorunu olan borçlular için olumlu bir gelişme ortaya çıktığı aktarılıyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu