Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

Güney Kıbrıs Basın Özetleri

FİLELEFTEROS bugün manşetten aktardığı haberinde “Ucuza satışlar karanlıkta” başlığını kullanarak Rum hükümetinin kartlarını eş valilere kapalı tuttuğuna ve Perşembe günü Rum hükümetinin istemediği teklifin mecliste onaylanacağına değiniyor.

Haberin detaylarında Rum hükümetinin borç alanlara adil muamele edilmesi ve ucuza satışlar için yasal çerçevenin kontrollü bir şekilde değiştirilmesi için kanun tekliflerini savunmaya hazır olduğun dair uzun zaman önce verdiği güvencelere rağmen, henüz karar vermediği, iktidardaki tarafların onun niyetleri konusunda bilgi sahibi olmadığı, Perşembe günü Rum meclisi genel kurulunda tartışmalı yasa teklifinin onaylanacağı ve DİPA, EDEK ve DİKO’dan üç milletvekilinin, Rum hükümetinin kağıtlarını açmaması halinde AKEL, Ekologlar ve ELAM ile birlikte oy kullanacaklarını bildirdikleri aktarılıyor.

Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde “Guterres, AB katılımı hakkında artıları ve eksileri dinledi” başlığını kullanarak Eylül ayındaki yoğun istişareler öncesinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs Sorunu ile ilgili hazırlık toplantıları yaptığına değiniyor.

 

 

POLİTİS “Görevde olmayan polislerin silahlarını geri istiyorlar” başlığını kullandığı manşet haberinde Güney Kıbrıs Eşitlik Derneği’nin hayatlarını tehlikeye atmakla suçladığına ve dün dün Rum Polis müdürlüğüne kararlarını incelemeleri için bir mektup gönderdiğine değiniyor.

Haberin detaylarında Rum Polis Teşkilatı üyesi ve Güney Kıbrıs Eşitlik Derneği Başkanı Nikos Loizidis’in, geçmişte kişisel güvenlik nedeniyle görev dışındayken silah taşımalarına izin verilen polis mensuplarını, Rum Polis müdürlüğü kararıyla gerekçe gösterilmeden silahlarını teslim etmelerinin istendiğini söylediği aktarılıyor.

 

 

HARAVGİ manşetten paylaştığı haberinde “Borçlıler için önerilen yasanın geçmesini engellemek için Rum Lider’in baskısı” başlığını kullanarak DİSİ ve eş iktidar partilerinin çoğunluk oluşturulması için perde arkasından temaslar gerçekleştirdiğine değiniyor.

Haberin detaylarında Perşembe günü yapılacak olan Rum meclisi genel kurulundan önce, borçlunun adalete erişimine ilişkin teklifin yapıldığı, Rum Maliye Bakanlığı teklifin onaylanmaması için genel kuruldan hemen önce endişeleri yatıştırmayı planladığı ve önümüzdeki günlerde 107’si konut ve apartman daireleri ile ilgili olmak üzere 384 ihale planladığı aktarılıyor.

Gazete sürmanşetten paylaştığı başka bir haberde önemli olanın Rum DİB’ın BM Genel Sekreteri Antonio Guterrres’e ne anlatacağının olduğunu belirttiğine değiniyor.

 

 

ALİTHİYA “Düşük maaşlı emekliler ‘acı çekyoruz’ diye haykırıyor” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Rum Lider’in emekli maaşı alanlara %5 artış duyurusunun Rum hükümeti tarafından şaka sanıldığına değiniyor.

Haberin detaylarında Rum hükümetinin bu aydan itibaren emekli maaşlarına %5 zam yapılacağı açıklamasının, %5’in sadece düşük emekli maaşları üzerinden hesaplanacağını kendilerinden gizlemesini alay konusu edilmesinin sosyal sigorta emeklilerini çılgına çevirdiği aktarılıyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu