Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

Güney Kıbrıs Basın Özetleri

ALİTHİYA bugün manşetten aktardığı haberinde “Daha büyük bir şok korkusu” başlığını kullanarak hızlanmanın ardından yakıttaki artışın akım yükünü takip ettiğine değiniyor.

Haberin detaylarında yaz aylarında Rum Elektrik Kurumu’nun hesabı için verilen hibenin sona ermesine ek olarak, Güney Kıbrıs’taki vatandaşların enerji maliyetlerinden kaynaklanan herhangi bir ekstra yükten endişe duyulduğu ve Rum Lider Nikos Hristodulidis’in dün yaptığı açıklamada “kararların yeniden değerlendirileceği” sözünü verdiği fakat aynı konuşmada kararların değiştirilemeyeceğini de belirttiği aktarılıyor.

 

 

FİLELEFTEROS  “BM Genel Sekreterini yaşamı boyunca bilgilendiracak” başlığını kullandığı manşet haberinde Lefkoşa’nın güneyinin, Rum DİB Konstantinos Kombos’u 11 Temmuz’da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesi için New York’a göndereceğine değiniyor.

Haberin detaylarında takviminde New York’ta ve Vilnus’ta önemli randevular bulunan Rum DİB Konstantinos Kombos’un, Kıbrıs Sorunu için önümüzdeki 15 günün kritik olduğu, Lefkoşa’nın güneyinin içinde bulunulan dönemin Kıbrıs Sorunu’nda özellikle Eylül ayında yaşanabilecek gelişmeler açısından belirleyici olduğunu değerlendirerek BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten canlı bir brifing alarak ilerleme kararı aldığı ve Rum DİB’nın 11 Temmuz’da Guterres ile görüşmek için New York’a gideceği aktarılıyor.

 

 

POLİTİS manşetten paylaştığı haberinde “Destek tedbirleri için Rum Başkanlık ‘penceresi’ başlığını kullanarak Rum Lider Nikos Hristodulidis’in yaptığı açıklamada finansal verilerin değerlendirilmesinin devam ettiğini söylediğine değiniyor.

Haberin detaylarında artan enerji fiyatlarının etkisini sınırlamaya yönelik destek önlemlerinin sona ermesinin, Rum hükümeti ile iki ana muhalefet partisi arasında yeni bir çatışma döngüsünü ateşlediği aktarılıyor.

 

 

HARAVGİ  “Hükümet sonuçlarına rağmen elektrik ve yakıtta ısrar ediyor” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Rum Lider Nikos Hristodulidis’in yaptığı açıklamada bunların gerçekler olduğunu ve değiştirilemeyeceklerini söylediğine değiniyor.

Haberin detaylarında artan devlet gelirlerinin önlemlerin devam etmesine izin verdiği, ancak Rum hükümetinin bunları herhangi bir plan yapmadan bitirmeyi seçtiği, AKEL’in tüm bunların hem toplumu hem de ekonomiyi etkileyen zincirleme artışlara yol açtığını vurguladığı ve küçük ve orta ölçekli işletmelerde elektriğin ikinci en büyük işletme maliyeti olduğu için bunların diz çötüğü aktarılıyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu