GündemKKTCManşet

Çavuş: Ne şahsımın ne de hükümetin “yağma hasanın böreğine” ihtiyacı yok

“Ülkedeki kooperatifçiliği önemsemekteyiz”

Meclis genel kurulunda eleştirileri yanıtlayan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, bu kurumlara kendisinin bedel ödediğini söyleyerek, bu suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Tüm eleştirileri alabileceğini fakat yapmadıklarını burada ifade etmenin kendisini üzdüğünü dile getiren Çavuş, her yaptıkları işlerde vekilleri bilgilendirdiğini söyledi.

Kendilerinin seçilmiş 24 vekil olduğunu ve hükümet kurduğunu dile getiren Çavuş, uyarıları ve geçmiş tecrübeleri dikkate aldıklarını fakat doğru olmayan konuşmaların yapılmaması gerektiğini belirtti.

Küçükbaşta sütü kayıt altına almak için sistem kurmaya çalıştıklarını dile getiren Çavuş, ne şahsının, ne de hükümetinin “yağma hasanın böreğine” ihtiyacı olmadığını söyledi.

Süt Kurumu’nda teminatların güncellenmesi talimatı verdiklerini dile getiren Çavuş, personelin intibaklarının yapılması konusunda çalışma yapıldığını söyleyerek, emekçinin hakkını yememek için yapılan bir taslak olduğunu kaydetti.

Kurumun günün koşullarına göre güncellenmesi gerektiğini düşündüklerini söyleyen Çavuş, süt ödemelerinin düzenli olarak yapıldığını söyledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuş, yapılanlar üzerinden kendilerini eleştirebileceklerini ancak siyaset üzerinden eleştiri yapılmasına anlam veremediklerini kaydetti.

Bakan olarak ülkenin kaynaklarını kullanmadıklarını dile getiren Çavuş, siyasetin üretimde ve emekçide olmadığını belirtti.

Ülkedeki kooperatifçiliği önemsediklerini ve yanlış yapma gibi bir durumları da olmadığını kaydetti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu