Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

29 Nisan 2024 Güney Kıbrıs Gazete Manşetleri

HARAVGİ manşetten aktardığı haberinde “Rikko kararı talimatıyla, Sayıştay Başkanı’nın görevden alınmasına ilişkin dava” başlığını kullanarak anayasada veya diğer kanunlarda uygunsuz davranışın ne olduğunun tanımlanmadığına değiniyor.

Haberin detaylarında Rum Anayasa Mahkemesi tarafından yorumlanan tek davanın Erotokritos davası olduğu, Rum Sayıştay Başkanı’nın uygunsuz davranışta bulunduğu iddiası kanıtlanmadan Savcı’nın başvurusunun dikkate alınmayacağı ve Rum Lider Nikos Hristodulidis’in de eski Rum Lider Nikos Anastasiadis ile aynı yolu izleyecek gibi göründüğü aktarılıyor.

 

 

 

 

 

ALİTHİYA “Güney Kıbrıs Kamu Doğal Gaz Şirketi olmadan doğal gazı faturalandırıyoruz” başlığını kullandığı manşet haberinde elektrik üretimi için ihracat ve tedariklere hazır olmadığına değiniyor.

Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ta bulunan Vasilikos terminalinde kara çalışmalarının, depolama ve susuzlaştırma/sıvısızlaştırma gemisinin beklenen gelişiyle ilgili senaryoların bitmediği ve doğal gazı kimin sağlayacağı ve Rum Elektrik Kurumu ve Power Energy Cyprus şirketinin istasyonlarını besleyecek boru hattı hakkında yeni bir gelişmenin olmadığı aktarılıyor.

Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberde “Kıbrıslı Türklere üçlü veya beşli görüşme için resmi bir öneri yok” başlığını kullanarak Rum Lider Nikos Hristodulidis’in, BM Genel Sekreteri’in kendisine Türk tarafında üçlü veya beşli görüşme önerdiğini, Rum Ulusal Konsey’de yalanladığına ve Ulusal Konsey’den sızdırılanlara göre Hristodulidis’in Guterres’ten aldığı teklifin sadece Kıbrıs Sorunu’na müdahil olan tarafların görüşmesi olduğunu söylediğine değiniyor.

 

 

 

 

FİLELEFTEROS manşetten paylaştığı haberinde “20 bin euroluk ölüm sözleşmesi” başlığını kullanarak Rum polisinin, ellerinde bir manevi sorumlunun ve cellatların olduğunu düşündüğüne ve hukuk mücadelesinin ardından yedi kişinin göz altına alındığına değiniyor.

Haberin detaylarında Lefkoşa’nın güneyinde polisin Cürümleri Önleme Şubesi’nin  34 yaşındaki Kıbrıslı Rum erkeği öldürmeye teşebbüsle ilgili olarak Mahkemeye sunduğu talebin, Lefkoşa’nın güneyinde güpegündüz işlenen hizip liderliği savaşı suçlarını da ortaya çıkardığı ve Suriyeliler üzerinde kontrolü olan orgazine suçun adamlarına 20 bin euroluk ölüm sözleşmesi verildiği aktarılıyor.

 

 

 

 

POLİTİS “Kanser hastasını rehabilitasyon merkezinden kovdular” başlığı ile aktardığı manşet haberinde bunun Güney Kıbrıs halkı için büyük bir acı olduğuna ve kliniğin davranışlarının üzüntü ve öfke yarattığına değiniyor.

Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ta Genel Sağlık Sistemi içerisinde rehabilitasyon hizmetleri veren bir kliniğin, bir kanser hastası kadını sevk süresinin dolduğu bahanesiyle klinikten ihraç ettiği, hastanın ailesinin sevki yenilemek için doktorla iletişime geçmeyi başardığı anda da kliniğin onlara boş yataklarının olmadığını söylediği aktarılıyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu