Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

26 Ocak 2024 Güney Kıbrıs Gazete Manşetleri

HARAVGİ manşetten aktardığı haberinde “AKEL’in borçluları koruma önerisi oy birliği ile kabul edildi” başlığını kullanarak “Kira karşılığı Taksit” planına başvuru yapanları elden çıkarmalaradan (haciz/ucuza satış) korumak için yasal çalışma yapıldığına değiniyor.

Haberin detaylarında borçluların başvuruları beklenirken, evlerini kaybetme riskini de önlemeyi amaçladıkları, şu ana kadar borçlular tarafından “Kira karşılığı Taksit” programına katılmak için 600 başvuru yapıldığı ve bankaların ve Rum hükümetinin güvencelerine rağmen açık artırmaların hızla devam ettiği aktarılıyor.

 

 

 

 

ALITHİYA “DİSİ içerisindeki tepkiler” başlığını kullandığı manşet haberinde Kiriakos Triandafilidis’in, Kostas Konstandinos’un Baf Belediye Başkan Adaylığı’ndan çıkarılmasına ilişkin görüşüne, DİSİ parti yöneticilerinin Tsçelebos’u desteklediğine ve Kostas Konstandinos için sorumluluk talep ettiğine değiniyor.

Haberin detaylarında Marios Tsçelepos ve Kostas Konstandinos arasında Baf Belediye Başkanlığına adaylık iddiası nedeni ile çıkan anlaşmazlık üzerine, DİSİ içinde son birkaç günde hakim olan gergin ortamının gerilmeler, tepkiler ve mektup alışverişlerine neden olduğu aktarılıyor.

Gazete sürmanşetten paylaştığı başka bir haberinde CB Ersin Tatar’ın Rum Lider Nikos Hristodulidis’e, iki tarafın, izlenimler yaratmak yerine işbirliğine ihtiyacı olduğunu, geçen Ağustos ayından beri Kıbrıslı Türkler için tek taraflı önelemler paketi açıklayacağını duyurduğunu ancak hala daha açıklamadığını ve Kıbrıs Sorunu’nun çözümüne yönelik bir anlaşmanın her iki tarafın karşılıklı mutabakatı ile ve her iki tarafın da yararına olacak şekilde olması gerektiğini söylediğine değiniyor.

 

 

 

FİLELEFTEROS manşetten paylaştığı haberinde “Tatarftarsız stadyumlar” başlığını kullanarak Rum hükümetinin futbol maçlarının seyircisiz oynanmasına karar verdiğine değiniyor.

Haberin detaylarında Rum hükümetinin kararının, hem şiddete karşı sert bir önlem almak hem de geçen gün Limasol’da yapılacak olan maçta sahada meydana gelen olayların ardından toplumu rahatlatmak için futbol maçlarının ve kupa maçlarının seyircisiz oynanması kararını aldığı aktarılıyor.

 

 

POLİTİS “Hükümet seyirci, holiganlık kazanan” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Rum hükümetinin kurum ve kuruluşlarının sahalardaki şiddet canavarını yenmede başarısız olduğunun apaçık ortada olduğuna değiniyor.Haberin detaylarında spor alanlarında şiddete karşı önlem alma konusundaki kararsızlığın, Çarşamba gecesi Limasol’da futbol sahası içinde ve dışında üzücü ve kabul edilemez olayların tekrar yaşanmasına neden olduğu aktarılıyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu