Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

25 Ocak 2024 Güney Kıbrıs Gazete Manşetleri

POLİTİS manşetten aktardığı haberinde “Çoğunluk, eski Rum liderlerin çıkarlarına makas atıyor” başlığını kullanarak DİSİ Başkanı ve Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu’nun yolu gösterdiğine, ömür boyu limuzin/makam arabası tahsis edilmesinden feragat ettiğini ve değişiklikleri açıkladığına değiniyor.

Haberin detaylarında dün Rum Sayıştay Başkanı tarafından Rum meclisine sunulan, beş eski Rum Lider ve Meclis Başkanı için şu anda yararlandıkları ve ömür boyu yararlanacakları faydalara ilişkin rakamların öfkeye neden olduğu, bu ödemelerin Rum hükümeti tarafından üstlenildiği ve bunların maliyetinin yılda yaklaşık 700 bin euro olduğu aktarılıyor.

 

 

 

 

HARAVGİ “AKEL’den, Kıbrıs Sorunu’ndaki çıkmaza son verecek kararlı müdahale” başlığını kullandığı manşet haberinde AKEL’in Rum Lider Nikos Hristodulidis’e dört ana eksende hareket eden genel bir teklif sunduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında AKEL’in Rum Lider Nikos Hristodulidis’e, iki toplumlu iki bölgeli federasyon çözüm şekli ve Guterres Çerçevesinin tutarlı bir şekilde kabul edilmesi ve elde edilen ortak çizgilerin olması, kırmızı çizgileri ihlal etmeden, enerji konusunun Kıbrıs Sorunu’nun çözümüne ilişkin teşvik olarak kullanılması ve Kıbrıslı Türklere yönelik Güven Artırıcı Önlemlerin tek taraflı olarak kabul edilmesi gibi bir dizi önlem önerdiği aktarılıyor.

 

 

ALİTHİYA manşetten paylaştığı haberinde “Bu önlemler tam bir fiyasko” başlığını kullanarak Güney Kıbrıs’ta suçu ve şiddet olaylarını önlemek için Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Marios Hartsiotis’in açıkladığı önlemlerin işe yaramadığına değiniyor.

Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ta stadyumlarda şiddete karşı yeni tedbirlerin açıklanmasının mürekkebi bile kurumadan, Limasol’da oynanan yüksek riskli Apollon-AEL maçında yaşanan şiddet olaylarından dolayı maçın hiç başlamadığı aktarılıyor.

 

 

 

FİLELEFTEROS “E-adaleti böyle yaktılar” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Rum Sayıştaylığı’nın cezai manipülasyonlar hakkında olan mektunu açıkladıklarına, avukatların seferber edildiğine ve avukatların kobay olmadığını söylediklerine değiniyor.

Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ta adalet reformunun önemli bir parçası olan e-adaletin kaosuna yol açan hataların ve suç manipülasyonlarının uzun bir listesinin, Rum Sayıştaylığı’nın Bilgi Servisleri Müdürlüğü’ne yazdığı mektubunda kayıtlı olduğu, Fileleftheros gazetesinin ortaya çıkardığı mektupta, sözleşmeyi ihlal eden, hızla maliyeti artan ve geciken ve kamuya ek meblağlar yükleyen yığınla meselenin olduğu aktarılıyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu