Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

24 Temmuz 2024 Güney Kıbrıs Gazete Manşetleri

ALİTHİYA manşetten aktardığı haberinde “Oteller boş, turizm düşüyor” başlığını kullanarak İgiliz basınının Güney Kıbrıs’a gelen turist sayısında büyük düşüş olduğunu yayınladığına değiniyor.

Haberin detaylarında İngiliz Express haber ajansının, Güney Kıbrıs Otelciler Birliği Başkanı Thanos Mihailidis’in kaygı verici açıklamalarına gönderme yaptığı ve Mayıs ayında rezervasyonlarda bir yavaşlama gözlemlenirken, uzmanların işletme gelirlerinde düşüş uyarısında bulunduğu da aktarılıyor.

 

 

 

 

FİLELEFTEROS “Virüsler etrafımızı sardı” başlığını kullandığı manşet haberinde korona virüsün yükselişi ile birlikte onlarca farklı enfeksiyon vakalarının da ortaya çıktığına, Rum sağlık alanının alarmda olduğuna ve gastroenterit, streptokok, bronşit gibi hastalıkların hem çocukları hem de yetişkinleri hasta ettiğine değiniyor.

Haberin detaylarında sıcak hava dalgasının, sıcak/güneş çarpması vakalarının yanı sıra hem çocukları hem de yetişkinleri etkileyen amansız virüs saldırılarını da beraberinde getirdiği ve Güney Kıbrıs’ta doktorların, her gün özellikle çocuklarda oldukça artan korona virüs, gastroenterit vakalarının yanı sıra her yaşta  bronşit ve solunum yolu enfeksiyonu vakalarının da çok arttığını kaydettiği aktarılıyor.

 

 

 

POLİTİS manşetten paylaştığı haberinde “Uzmanların hedefinde organize mali suçlar var” başlığını kullanarak Rum Polis Müdürlüğü tarafından karar verilen mali suçlar alt müdürlüğünde değişikliklerin olduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında Rum Mali Suçlar Kovuşturma Alt Müdürlüğü’nün, rüşvet, yolsuzluk ve kara para aklama gibi ciddi mali suç vakalarıyla mücadele etmek amacıyla daha da esnek ve verimli hale geldiği ve üç şubenin artık farklı bir soruşturma hedefiyle faaliyet göstereceği aktarılıyor.

 

 

 

 

HARAVGİ “Eylül ayında Kıbrıs Sorunu’nda yoğun bir arka plan görünüyor” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis’in yaptığı açıklamada Yunanistan hükümetinin planın tamamını beklediğini söylediğine değiniyor.

Haberin detaylarında Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis’in, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın beklediği çünkü şu anda daha geniş bir planın açıklaması olduğu ve nihai planın hem kendileri tarafından hem de Güney Kıbrıs tarafından işleme alınmasını beklediklerini söylediği aktarılıyor. Haberde ayrıca CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın yaptığı açıklamada ise ön planda yoğun ve ciddi bir “kapı arkası diplomasisi”nin var gibi göründüğünü söylediği de aktarılıyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu