Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

23 Temmuz 2024 Güney Kıbrıs Gazete Manşetleri

HARAVGİ manşetten aktardığı haberinde “Tüketiciler pahalılıktan haykırıyor ve kimse onları duymuyor” başlığını kullanarak piyasa kontrollerinin olmadığına ve şikayetlerde %75,58 oranında artış olduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ta pahalılık ve hayat pahalılığı ile ilgili olan şikayetlerde %41,46 oranında artış meydana geldiği ve kiraların ve kredi kurumlarından alınan kredilerin geri ödenmesinde zorlukların yaşandığı aktarılıyor.

Haberde ayrıca kamu hastanelerinde ve özel hastanelerde hastaların haklarının ihlal edildiği ve ilaç eksikliğinin yaşandığı da aktarılıyor.

Gazete sürmanşetten aktardığı başka bir haberinde Rum Lider Nikos Hristodulidis’in Kıbrıs Sorunu konusunda cesur kararlara ve olumlu gelişmelere hazır olduğunu söylediğine değiniyor.

 

 

ALİTHİYA “Kıbrıs kavurucu sıcaklarla karşı karşıya” başlığını kullandığı manşet haberinde aşırı sıcaklardan dolayı Güney Kıbrıs’ta bir kişinin öldüğüne ve üç kadının da durumunun ciddi olduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında Rum Meteoroloji Dairesinin bugün için hem gündüz hem de geceye yeni bir sarı alaram uyarısı yaptığı, ormanlık alanların yangınlar açısından kırmızı alarmda olduğu ve kuraklık tehlikesinin daha da arttığı aktarılıyor.

Gazete ön sayfadan paylaştığı başka bir haberinde “Atina hareketlilik kokuyor” başlığını kullanarak Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetridis’in yaptığı açıklamada uluslararası unsurların Kıbrıs Sorunu’nu artık öncelikli hale getirdiğini söylediğine değiniyor.

Haberin detaylarında Yerapetridis’in açıklamalarında BM’nin, BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi ile Kıbrıs Sorunu’na öncelik verdiğini ve Kıbrıs Sorunu’nun AB’nin temel/en önemli politikalarından olduğunu söylediği aktarılıyor.

 

 

FİLELEFTEROS manşetten paylaştığı haberinde “Aşırı sıcaktan ölüm” başlığını kullanarak 15’in üzerinde kişinin hastanelerde tedavi görme ihtiyacı duyduğuna ve aralarında çocukların da bulunduğu tüm yaş gruplarından insanların sıcaktan bayılma/bitkin düşme gibi semptomlar gösterdiğine değiniyor.

Haberin detaylarında aşırı sıcakların Güney Kıbrıs’ı vurduğu, şimdiden üç kişinin güneş çarpması sonunu hayatını kaybettiği, aralarından biri 25 yaşında olan üç kadının dün Güney Lefkoşa Hastanesi’ne kaldırıldığı ve genç, çocuk, yaşlı farketmeksizin her yaştan kişilerin hastanelerin Acil Servislerine başvurdukları aktarılıyor.

 

 

 

POLİTİS “Uzun süreli sıcaklar ölüm riski taşıyor” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Güney Kıbrıs’ta hastanelerin Acil Servisleri’nin sıcaktan bayılma/bitkinlik vakaları ile dolduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ta güneş çarpmasından dolayı şimdiye kadar üç kişinin öldüğü ve sağlık durumları ciddi olarak sınıflandırılan, 25 yaşındaki bir kadının da aralarında bulunduğu üç kişinin Güney Lefkoşa Devlet hastanesinde tedavi gördüğü aktarılıyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu