Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

12 Temmuz 2024 Güney Kıbrıs Gazete Manşetleri

POLİTİS Servet Beyanı Kanunu ile ilgili yaşanan gelişmelere bugünkü manşetinden yer vererek, Ocak 2021’de başlayan ve Haziran 2024’te sonlanan toplam 24 toplantının ardından, Rum meclisinin, devlet yetkililerinin de mal varlıklarını beyan etmesine yönelik yasa tasarını oy çokluğu ile kabul ettiğini aktarıyor.

Haberde, Başsavcı ve Başsavcı Yardımcısı’nın da servet beyanı kanunu çerçevesinde, mal beyan etmeye dahil edilmeleri hükmünün de geçirildiği belirtiliyor.

 

 

 

HARAVGİ manşet haberinde, “Pahalılık ve yüksek faiz oranları hane halkı ve işletmelere diz çöktürdü” başlığını kullandı ve AKEL partisinin, toplum ve ekonominin derhal desteklenmesine yönelik bir destek planının devreye sokulmasını talep ettiğini yazdı.

Haberin detaylarında, AKEL’in, hane halkı ve işletmelerin desteklenmesi için yetersiz fonlarla ek bütçe oluşturulmasını istediğini yazan gazete, bazı programları destekleyen yerlerde çalışan kişilerin yolda kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını, hatta aşılar ve ilaçların satın alınması için kredilerin talep edildiğini aktarıyor.

Gazete ön sayfasından kısaca yer verdiği diğer iki haberinde ise, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerin derhal başlaması gerektiğini açıkladığını, ve Güney Kıbrıs’ta turizm sektörünün 2024 yaz sezonundaözellikle yüksek enflasyon nedeniyle yaklaşık 30 bin civarında yabancı turist kaybı yaşadığını bildiriyor.

 

 

 

ALİTHİA manşet haberinde, “Çaresizlik ve panik” başlığını kullanarak, Rum lider Nikos Hristodulidis veHükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis’in, DİSİpartisinin Türk tezlerini benimsediğini öne sürerek, çeşitli ironilerle ve siyasi söylemde yeri olmayan çocukça argümanlarla, Meclis ve DİSİ partisi Başkanı Annita Dimitriu’nun hazırladığı Kıbrıs sorunuyla ilgili mektuba karşılık verdiklerini aktarıyor.

DİSİ partisi Başkanı Annita Dimitriu’nun dün bu karaktersiz olarak nitelendirdiği argümanlara cevap vermek istemediğini yazan gazete, Rum Başkanlık Sarayı’nın, DİSİ Başkanı Annita Dimitriu’ya cevap vermek yerine saldırmayı tercih ettiğini aktarıyor.

 

 

FİLELEFTEROS “Satranç tahtasında yeni hamleler” başlığını çektiği bugünkü manşet haberinde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Kıbrıs konusundaki Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in hazırladığı raporu inceledikten sonra, Kıbrıs konusundaki bir sonraki hamlelerini hazırlayacağını yazdı.

Haberin detaylarında, Rum lider Nikos Hristodulidis’in de en kısa sürede müzakerelerin yeniden başlaması yönünde gelişmelerin olacağına dair iyimser olduğunu belirttiğini yazan gazete, Holguin’in, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetridis ile görüşmesinde müzakerelerin devamı için oldukça iyimser göründüğünü aktarıyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu