Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

09 Temmuz 2024 Güney Kıbrıs Gazete Manşetleri

HARAVGİ manşetten aktardığı haberinde “Larnaka Limanı’nda bundan sonra ne olacağına dair bir planlama yok” başlığını kullanarak uzman personel ve ekipman olmadan Güney Kıbrıs Limanlar Birliği tarafından yönetildiğine değiniyor.

Haberin detaylarında Kition şirketi ile anlaşmanın bozulmasından/çökmesinden iki ay sonra bile hiçbir stratejik planın olmadığı ve geçici yönetimin Güney Kıbrıs Limanlar Birliği’nin plan yapması ve gerekli yatırımları yapmasına izin vermediği aktarılıyor.

Haberde ayrıca Larnaka bölgesi ve aynı zamanda tüm Güney Kıbrıs için kritik bir altyapı projesinin olduğu da aktarılıyor.

 

 

 

 

ALİTHİYA “Antifaşist refleksler/tepkiler uyandı” başlığını kullandığı manşet haberinde Fransa’da aşırı sağ tehdidinin olduğuna, soldan darbe geldiğine ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un darbe aldığına değiniyor. Haberin detaylarında Fransa’da aşırı sağcı Marine Le Pen ve Jordan Bardela’nın Ulusal Alarm partisinin, Cumhuriyetçilerin bir kısmıyla işbirliğinde mutlak çoğunluk elde etmesine rağmen, nihayet yeni Ulusal Meclis’te milletvekili sayısı açısından üçüncü sırada yer aldığı aktarılıyor.

 

 

 

 

FİLELEFTEROS manşetten paylaştığı haberinde “Yeni dernek/kulüp borçlarının listesi” başlığını kullanarak eski borçlarını ödemek yerine bir yıl içinde yeni bir borç daha aldıklarına ve Rum Maliye Bakanlığı’nın meclise bilgi sunduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında Güney Kıbrıs Fultbol Federasyonu (KOP) üyesi dernekler/kulüpler tarafından Rum Vergi Dairesi’ne (gelir vergisi ve KDV) yeni borçların oluşturulduğu ve bu verilerin dün Rum Maliye Bakanlığı tarafından meclise sunulduğu aktarılıyor.

Haberde ayrıca bunların, geçen yılki eski borçların geri ödeme planının ardından bir yıl içinde oluşan yeni borçlar olduğu da aktarılıyor.

 

 

 

 

POLİTİS “Mülk gaspçılarına yönelik kordon sıkılaştırılıyor” başlığı ile aktardığı manşet haberinde havalimanında tutuklanan Alman kadının gözaltında olduğuna ve bunun son aylardaki dördüncü vaka olduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında Larnaka Havalimanı’ndan ayrılmaya hazırlanan 49 yaşındaki Alman kadının tutuklanmasının ardından, KKTC’deki Rum mallarının sözde gaspına ilişkin yeni bir vakanın Rum polisi tarafından soruşturulduğu aktarılıyor.

Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde “Daha net konuşmasını beklediler” başlığını kullanarak BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın mektubunun okunduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında AKEL, DİSİ, Kıbrıslı Türk Eski Müzakereci Özdil Nami’nin Holguin’in açık mektubuna ilişkin yorumlarının Rum hükümetinden daha farklı olduğu aktarılıyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu