Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

09 Mayıs 2024 Güney Kıbrıs Gazete Manşetleri

ALİTHİYA manşetten aktardığı haberinde “Vatandaşlar başka istiyor, liderler başka hareket ediyor” başlığını kullanarak Kıbrıs’a yaptığı üçüncü ziyaretinde BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Danışmanı Maria Angela Holguin Cuellar’ın doğrudan değerlendirmesine değiniyor.

Haberin detaylarında vatandaşların başka şeyler istediği, liderlerin başka türlü hareket ettiği, bu durumun aslında BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Danışmanı Maria Angela Holguin Cuellar’ın trajik bulgusunun olduğu ve dün doğrudan bunu Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Lider Nikos Hristodulidis’e yönelttiği aktarılıyor.

 

 

 

 

FİLELEFTEROS “Üçlü görüşme için onları kesti” başlığını kullandığı manşet haberinde BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Danışmanı Maria Angela Holguin Cuellar’ın ve liderlerin farklı eksenlerde olduğuna, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Cuellar’ın teklifini sözde reddettiğine ve Lefkoşa’nın güneyinin Erdoğan-Miçotakis görüşmesinden ümitli olduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Danışmanı Maria Angela Holguin Cuellar’ın dün Rum Lider Nikos Hristodulidis ile olan ilk görüşmesinde kendisini olumlu bir şekilde şaşırtmadığı, aktardığı şeyin Türk tarafının sözde tavizsiz tutumu olduğu ve bunun, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın üçlü görüşmeyi kabul etmesinin söz konusu olamayacağını Cuellar’a söylemesiyle doğrulandığı aktarılıyor.

 

 

 

POLİTİS manşetten paylaştığı haberinde “Vatandaşları ve uluslarlararası toplumu dinleyiniz” başlığını kullanarak BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Danışmanı Maria Angela Holguin Cuellar’ın liderlere hem baş başa görüşmelerde hem de kamuoyuna yaptığı açıklamada verdiği mesajına değiniyor.

Haberin detaylarında dün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Lider Nikos Hristodulidis ile görüşen BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Danışmanı Maria Angela Holguin Cuellar’ın, liderleri uluslararası toplumu ve sivil toplumu dinlemeye davet ettiği üçüncü tur temaslarının tüm hızıyla devam ettiği aktarılıyor.

 

 

 

 

HARAVGİ “Holguin iki lideri ilerlemeye çağırıyor” başlığı ile aktardığı manşet haberinde ilerleme için sivil toplumun arzusunu dinlemenin onların sorumluluğunda olduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Danışmanı Maria Angela Holguin Cuellar’ın, uluslararası toplumun Kıbrıs Sorunu’na kalıcı bir çözüm bulunmasına destek verdiğini söylediği, Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiyotis’in yaptığı açıklamada şu anda önemli olanın diplomasinin çalışmasına izin vermeninin olduğunu söylediği ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yaptığı açıklamada ise ortak bir zeminin olmadığının ortaya çıktığını ve egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü istediklerini söylediği aktarılıyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu