Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

08 Şubat 2024 Güney Kıbrıs Gazete Manşetleri

ALİTHİYA manşetten aktardığı haberinde “Elektrikteki artışlar iptal mi ediliyor?” başlığını kullanarak Rum Elektrik Kurumu’nun elektrikteki %6’lık artışı geri çekip çekmeyeceğine karar vereceğine değiniyor.

Haberin detaylarında yeni vergilerden muaf olup olmayacaklarının yarın kendilerine bildirilecek olan tüketicilerin endişeli olduğu ve yoğun tepkiler verdiği ve kurumun, artışın 2024 yılı için gerekli olduğu konusunda ısrar ettiği ancak artışı geri çekip çekmeyeceğini değerlendireceği aktarılıyor.

 

 

 

 

FİLELEFTEROS “Kıbrıslılar düzenin içinde” başlığını kullandığı manşet haberinde Güney Kıbrıs’ta sahte düğünlerden 15 kişinin tutuklandığına, 21 kişinin arandığına ve Rum Göçmenler Servisi’ne dağ gibi bir sürü sahte belgenin sunulduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ta sahte evlilik dolandırıcılığının çok büyük boyutlara ulaştığı, bu dolandırıcılığın etkisinin Güney Kıbrıs’tan başlayıp diğer Avrupa ülkelerine de ulaştığı, 13’ü Güney Kıbrıs’ta olmak üzere 15 tutuklamanın ardından, bir hukuk firması ve seyahat acentesinin yanı sıra diğer Kıbrıslı Rumların da soruşturmacıların merceği altında oldukları aktarılıyor.

 

 

POLİTİS manşetten paylaştığı haberinde “Rum Lider Nikos Hristodulidis serbest düşüşte” başlığını kullanarak Güney Kıbrıs’ta yapılan iki yeni kamuoyu yoklamasında, vatandaşların tam bir hayal kırıklığı yaşadığına ve Rum Lider Nikos Hristodulidis’in popularitesini kaybettiğine değiniyor.

Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ta yapılan iki yeni kamuoyu yoklamasının sonuçlarının dün açıklandığı, bunların sonuçlarının diğer yapılan anketleri doğruladığı, Rum Lider Nikos Hristodulidis’in ve hükümetinin çok hızlı bir düşüş kaydettiği ancak bunun tam tersine muhalefetin iki büyük partisinin, Avrupa seçimleri dikkate alındığında, oldukça büyük bir yükseliş kaydettiği aktarılıyor.

Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde “Ankara kartlarını açacak mı?” başlığını kullanarak bugün BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Maria Angela Holguin Cuellar’ın bugün Ankara’da, ilk temaslar turunun en belirleyici görüşmesini yapacağına ve bu görüşmede BM’nin Kıbrıs Sorunu’nun çözümüne ilişkin müzakerelerin yeniden başlatılması yönündeki yeni girişimiyle ilgili olarak Tük tarafının gerçek niyetini ortaya koymasının beklendiğine değiniyor.

 

 

 

 

HARAVGİ “Tüketiciler ve küçük ve orta ölçekli işletmeler elektrikte daha fazla artışa dayanamayacak” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Rum Elektrik Kurumu tarafından elektriğe gelen büyük artışların sebebinin kirletici maddelere uygulanan cezalar olduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında AKEL’in hanelere ve işyerlerine yönelik destek tedbirlerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi önerisini sunduğu, enerji üretim ve tedarik şirketlerinin fazla karlarının vergilendirilmesi ve tüketici desteğinin olması gerektiği ve çevreyi kirletme hakları açık artırmasından elde edilecek gelirin %50’si ile yoksul hanelerin desteklenebileceği aktarılıyor.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu