Güney KıbrısGüney Kıbrıs GündemManşet

07 Şubat 2024 Güney Kıbrıs Gazete Manşetleri

HARAVGİ manşetten aktardığı haberinde “Güney Lefkoşa Kanalizasyon İdaresi’nin hatasıyla 1,7 milyon euro tutarında teminat serbest bırakıldı” başlığını kullanarak müteahhitin uzun zamandır aradığı likiditeyi (nakit parayı) elde ettikten sonra ellerini ovuşturduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında Lefkoşa’nın güneyinde Kokkinotrimithia ve Paliometohos köylerinde iki büyük kanalizasyon projesinin kapatılmadan beklemede olduğu, işi yapan şirketin uzun süredir mektuplarla teminatların iptalini talep ettiği ve  Güney Lefkoşa Kanalizasyon İdaresi Konseyi’nin “hatanın” ve aynı zamanda prosedürlerin nereye gittiğinin belirlenmesi için bir gerekçe raporu talep ettiği aktarılıyor.

 

 

 

 

ALİTHİYA “Onları Guterres Çerçevesi ayırıyor” başlığını kullandığı manşet haberinde DİKO’nun yöneticilerinin, Rum Lider Nikos Hristodulidis’in seçim öncesi taahhüdünün yeniden onaylanmasını talep ettiğine ve bunun işbirliği için kırmızı çizgileri olduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında Guterres çerçevesi ve Kıbrıs Sorunu’nun çözümüne ilişkin müzakerelerin Crans Montana’da kesintiye uğradığı yerden devam etme tezinin, Rum hükümeti ile DİKO arasındaki işbirliğinin can alıcı noktası olduğu ve Guterres Çerçevesi’nin yeniden müzakere edilmesinin, DİKO için görüşmelerin başlamasında olmazsa olmaz olduğu aktarılıyor.

 

 

 

FİLELEFTEROS manşetten paylaştığı haberinde “Poliste değişiklikler tsunamisi” başlığını kullanarak dört müdür yardımcısının ve birçok takipçisinin atanmak için yarıştığına ve onlarca terfi, tayin ve emeklililerin olduğuna değiniyor.

Haberin detaylarında Güney Kıbrıs’ta polis teşkilatının çehresini değiştirecek terfi ve tayinlerin  yakın zamanda başlayacağı ve 2024 yılının genel anlamda yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında köklü değişikliklerin yılı olacağının göründüğü aktarılıyor.

Gazete sürmanşetten aktardığı başka bir haberinde BM Genel Sekrteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Maria Anhela Holguin Cuellar’ın Atina’da Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüştüğüne, Miçotakis’in Türkiye’nin desteklediği iki devletli çözüm şekline karşı olduğunu yinelediğine ve Atina’dan sonra Cuellar’in Ankara’ya giderek TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşeceğine değiniyor.

 

 

 

POLİTİS “Rum Elektrik Kurumu tarifelerinin artışlarında fren” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Rum Elektrik Kurumu tarafından Güney Kıbrıs Enerji Düzenleme Kurumu’na karşı açılan ön davanın geri çekildiğine ve Rum Başkanlığı’nın, Rum Maliye Bakanlığı’ndan destek tedbirlerinin uzatılmasının değerlendirilmesini talep ettiğine değiniyor.

Haberin detaylarında Rum Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu’nun, Rum Elektrik Kurumu’nun yeni yönetim kurulunu uygulamaya koyduğu, Rum Elektrik Kurumu’nun, Güney Kıbrıs Enerji Düzenleme Kurumu’na karşı Rum Yüksek İdare Mahkemesi’nde %25’lik artış talebi ile açtığı davanın geri çekilemsini talep ederek, ilave artış yapılmaması için de bu yılki maliyet geri ödemesinden kaçınılmasını talep ettiği aktarılıyor.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu